Skäggolja

Skäggolja används redan från första dagen när du odlar ett skägg för att hålla håret friskt och huden återfuktad. Då slipper du allt kliande. Det är en bra investering då skäggolja är till nytta oavsett skäggets längd.

Använd ungefär 4-8 droppar olja i ditt skägg och på huden under skägget.

Skäggolja har en blandning av olika naturliga oljor som ger olika känslor. En skäggolja som är baserad på arganolja eller jojobaolja kan ibland orsaka en fettigare känsla. Oljor som ricinolja, mandelolja och oljor från fruktkärnor ger en lättare till medeltung känsla och absorberar snabbt och ger ditt skägg en fin glans. E-vitamin är en antioxidant som stabiliserar de sistnämnda oljor. Detta resulterar i en direkt nytta för hår och hud, som en ”leave in conditioner”, vilket återfuktar ansiktshuden och tar bort kliandet. Det kommer också att hjälpa till att hålla de små bångstyriga håren i ordning och göra ditt skägg mjukt.

En annan stor fördel av oljorna är utbudet av dofter. Det finns mängder av olika dofter att välja på. En lämplig utspädningsgrad av de eteriska doftoljorna som används avger en doft som passar var och en. Detta är viktigt inte bara för din hud (eteriska oljor är kraftfulla) men också för näsan (vilket innebär att du måste gilla doften, som gör att du och din omgivning trivs). Vill man vara neutral finns det även doftfri skäggolja.


Skäggolja från populära märken

Hos Gentlemen´s Selection hittar du skäggolja från populära märken som Mountaineer Brand, Angels Share, Dapper Dan och Man'Stuff. Har du några frågor eller fundering kring våra produkter eller vilken olja som kan passa just ditt skägg så tveka inte att kontakta oss.