Rakhyvlar

Köp en exklusiv rakhyvel till dig själv eller som present till någon du tycker om. Det finns en uppsjö av olika rakhyvlar på marknaden som tyvärr inte är speciellt bra. Vi gör det enkelt för dig genom att bara erbjuda rakhyvlar i hög kvalitet. I vårt urval av rakhyvlar hittar du Artisan som är en snygg och klassisk hyvel från Dalvey med Gillette Mach3 blad. Vi har även en exklusiv säkerhetsrakhyvel med handtag i plommonträ. Hyveln ligger skönt i handen och ger dig en smidig rakning. Köp dina rakhyvlar online hos Gentlemen's Selection.


Bra och sköna rakhyvlar 

Det finns flera olika tester och top 10 listor över de bästa rakhyvlarna. På i princip alla listor ligger Gillettes rakhyvlar och rakblad bland de främsta. Köp vår rakhyvel Artisan ovan som använder och levereras med Gillette Mach3 rakblad. Den kommer dessutom i en snygg presentask. En bra hyvel skall både vara skön att hålla i och erbjuda en problemfri och enkel rakning. Använder man dåliga hyvlar finns en risk att man skadar sig själv eller får irriterad hud och utslag.


Tips på en problemfri rakning

För en hudnära och problemfri rakning är det givetvis bäst att använda rakhyveln tillsammans med raklödder eller rakgel. Det gör att huden mjukas upp och att rakhyveln glider lättare på huden vilket minimerar risken för små skärsår eller hudirritation. Det är också väldigt viktigt att använda en rakhyvel som inte är för slö. Rakar man sig med ett slött rakblad kan det leda till att man måste ta i hårdare och raka sig flera gånger på samma ställe. Det irritera huden och ökar risken för att man råkar skära sig. Se till att byta ut rakbladen ofta för att få en problemfri och skön rakning. Efter rakning är huden extra känslig, därför är det bra att använda after shave i någon form som som motverkar irritation och lugnar huden efter rakning. Skall du raka dig på övriga kroppen är det bra att göra det i duschen då det varma vattnet mjukar upp huden och hårstråna. Du kan använda samma rakhyvlar på kroppen som i ansiktet. Att raka sig i duschen minskar även risken för inåtväxande hårstrån eller rakutslag. Efter rakning kan huden vara lite irriterad varför det är bra att använda en lugnande och återfuktande hudkräm eller bodylotion.