Rakknivar

Rakning med en rakkniv ger en nära och härlig rakning. Vi har bland annat en mycket prisvärd rakkniv med en bladarm i rostfritt stål med tillhörande ställning i modern design. Rakkniven levereras i en fin presentask och är perfekt som en present eller gåva till någon.


Klassisk rakning med rakkniv

Rakning med en rakkniv ger en otroligt nära rakning, härlig känsla och gör huden slät och mjuk. Rakning på ett klassisk vis med en rakkniv är enkelt. Börja med att blöta ditt ansikte, applicera raklödder, se till att ha kniven med 30 graders lutning, tryck kniven lätt mot huden och börja raka dig. Torka av rakkniven emellanåt och skölj sedan av den efter användning. Svårare än så är det inte. Här hittar du ett bra urval och olika rakknivar i hög kvalitet till lågt pris.

Behöver man strigla eller slipa sin rakkniv?

Man behöver slipa sin rakkniv då och då men inte för ofta. Du kan lämna in kniven så den får en professionell slipning eller så kan du köpa en slipsten och göra det själv. Förväxla dock inte slipning med strigling. Har du en rakkniv så bör du alltid strigla kniven innan rakning. En strigel är ett redskap man har för att hålla sin rakkniv vass och effektiv.