Ivanhoe of Sweden

Kataloger: Ivanhoe Classic

Ivanhoe grundades i Gällstad 1946, i den svenska textilindustrins vagga. Här, bland djupa skogar, porlande bäckar och spegelblanka sjöar, har människor tillverkat kläder i århundraden. Våra förfäder efterlämnade en rikedom av hemligheter och kunskap om tillverkning, material och metoder, ovärderlig erfarenhet som än idag avspeglar sig i det vi gör.

I den egna fabriken i Gällstad stickas idag hela 90% av all produktion. Där finns också design & utveckling, mönstergradering, brodyrservice samt en sömnadsavdelning för mindre serier och prover.

DET ULLTIMATA MATERIALET - lite snabbfakta 

ULL är ett levande material som anpassar sig och jobbar utifrån din kroppstemperatur samt intre och yttre rådande förhållanden, något som ingen konstgjord fiber lyckas med.

När det är varmt absorberar och transporterar ullen bort ånga och värme från kroppen.

När det är kallt samlar och bevarar ullen värmen i de millioner luftfickor som ullfibern naturligt är uppbygd av.

ULL är självrenande och luktar inte illa. Kratinet som finns i ullen bryter naturligt ner illaluktande bakterier från huden. Ullen är en fet fiber, med en vattenavvisande fiberyta, vilket hämmar bakteritillväxt och därmed dålig lukt.

ULL kan absorbera upp till 30% av sin egen vikt utan att kännas fuktig. Ullen producerar värme även då den är fuktig och värmer alltså även i fuktigt tillstånd.

ULLENS finlek anges i mikron. Mikrontalet, dvs fibers grovlek i tusendels millimeter används som ett kvalitetskriterium. Fin ull ligger mellan 17-23 mikron. Hur och om man upplever ull som stixig är ju väldigt individuellt, men man brukar säga att komfortgränsen ligger på 28.